A priori - Naučno-popularni časopis

Trenutni broj

God. 2 Br. 2 (2022)
Published 28 новембар 2022

Banjolučki naučno-popularni časopis A PRIORI su osnovali 2021. godine petoro filozofa i sociologa Ana Galić, Miroslav Galić, Miodrag Živanović, Nela Lazić Pilipović i Lamija Neimarlija.

 

Od samog osnivanja A PRIORI ima za cilj da uspostavi časopis s međunarodnom reputacijom. A PRIORI želi objaviti najbolje radove iz bilo kog područja društvenih i humanističkih nauka na lokalnim jezicima, pismima latinici, ćirilici, kao i na engleskom jeziku. Časopis je otvoren tokom cijele godine za autore iz cijelog svijeta. Svi radovi namijenjeni recenziji su pregledani anonimno i odabrani na temelju toga daju li značajne, izvorne doprinose prvenstveno filozofskim, a onda i ostalim društveno-humanističkim raspravama kojima se bave.

 

Izdavač A PRIORI-ja je naše strukovno Udruženje za promovisanje kulture i mišljenja Sofia iz Banje Luke.

 

Časopis izlazi od 2021. godine. Na ovom mjestu ćete pronaći informacije o ciljevim i obuhvatu, etičkim principima, postupku recenziranja i politiku o autorskim pravima, licenciranju i otvorenom pristupu časopisa.

Puno izdanje
PDF

Obaveštenja

POZIV ZA SLANJE RADOVA: PETI BROJ NAUČNO-POPULARNOG ČASOPISA A PRIORI

Rok za slanje: 15. mart 2023. godine

Tema broja: Kantovi transcendentalni argumenti

Dostavljanje radova

Molimo autore da pogledaju „Uputstva za autore“, data na linku: http://www.casopisapriori.com/index.php/apriori/instructions.

Radovi koji podliježu procesu kategorizacije (prethodno saopštenje, originalni i pregledni naučni rad, stručni rad, književna teorija) prolaze dvostruko slijepu recenziju, dok se ostali radovi objavljuju na osnovu odluke uredništva.

Radove slati na e-mail adresu: casopisapriori@gmail.com.

Datum objavljivanja petog broja časopisa je planiran do kraja prve polovine 2023. godine.

 


Više…

16 јануар 2023

Komentar

Jovana Savić
148-149
O ljubavi
PDF
Pogledaj sve brojeve